trouwjurk passen

Trouwjurk passen

Je gaat op pad voor je trouwjurk, dat is niet zomaar iets, dat is super spannend. Want zit die ene speciale en bijzondere trouwjurk er bij voor jou en hoe gaat die bruidsjurk eruit zien.

 

Voorbereiding

Waarschijnlijk heb jij al diverse magazines doorgebladerd op zoek naar de perfecte trouwjurk. Heb je al wat trouwjurken gezien die je heel erg mooi vindt, knip ze uit en neem ze mee zodat degene die je gaat helpen in de bruidsmodezaak jouw stijl al enigszins kan ontdekken. Houd er wel rekening mee dat niet iedere trouwjurk bij ieder figuur, iedere tint of iedere lengte past. In de bruidsmodezaak kunnen ze je hier perfect bij helpen. Houd er dus rekening mee dat je wellicht met een heel andere jurk die bruidsmodezaak uitstapt, maar misschien ook wel helemaal niet. Tot slot nog een praktische en hopelijk overbodige tip maar draag gepaste lingerie. Denk daarbij aan wat je op je trouwdag wilt gaan dragen en wees voorbereid op een verkoopster die in jouw pashokje de laatste details in orde maakt. Voorkom Bridget Jones taferelen en houd de huidkleurige oma slip thuis. Als je het prettig vindt om op je trouwdag een corrigerende slip te dragen geef dit dan ook aan bij de verkoopster in de bruidswinkel.

 

Wie gaat er mee

Natuurlijk ga je niet alleen je trouwjurk passen. Je mama, schoonmoeder, beste vriendin(nen), zussen of schoonzussen wie ga je vragen voor deze eer? Let er wel op dat je niet met een heel comité op pad gaat. Vaak is er ruimte voor 4 personen inclusief jijzelf bij de paskamers van de bruidsmodezaak. Des te meer mensen des te minder ruimte voor jou. Wil je toch niemand te kort doen dan kan je twee bruidsmodezaken bezoeken maar ervaring leert dat bijna de helft van de bruidsparen bij de eerste bruidsmodezaak dé bruidsjurk vindt.

 

Passen en Meten

De persoon die jou gaat helpen in de bruidsmodezaak weet precies wat bij jou mooi staat, maar alleen jij weet wat je mooi vindt. Komt de verkoopster met een beeldige jurk die jij niet op het eerste gezicht prachtig vindt, probeer hem wel. Want een trouwjurk moet je echt aanzien en misschien is dit dan wel gewoon dé perfecte bruidsjurk.

 

Voorraad of wachten

Het is afhankelijk van welke trouwjurk je koopt, waar je je jurk koopt en wanneer je je bruidsjurk koopt hoe vaak je moet doorpassen en wanneer je je droomjurk in de kast kan hebben hangen. Vraag dit dus goed na als je gaat passen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je jouw trouwjurk hebt gezien in Groningen terwijl je in Limburg woont. Dat is vast voor de eerste keer geen probleem. Je maakt er gewoon een gezellig weekendje van. Maar als je nog twee keer moet doorpassen, tsja is het dan nog wel wenselijk. Aan de andere kant als dat echt jouw droomjurk is dan ga je er ook helemaal voor. Je kan ook kijken of het desbetreffende merk ook in een andere bruidsmodezaak wordt verkocht.

 

Accessoires

De bruidsmodezaak waar jij je trouwjurk past heeft waarschijnlijk ook diverse accessoires in huis. Schoenen, lingerie, sieraden, sluiers en tiara’s. Pas ook deze accessoires bij je trouwjurk. Wellicht heb je altijd in gedachten gehad dat je een sluier en een tiara wilde. Mocht jouw droomjurk nu van zichzelf al heel druk en vol zijn dan moet je echt goed kijken of alles bij elkaar ook nog steeds een droomplaatje is.